• VOA_VanZeggelenplein_CGI01_02 kl 610x454
  • Bos_170316_0919_xlarge 610x454
  • Bos_170316_1040_xlarge 610x454
  • Bos_170316_1215_xlarge 610x454

Duurzaam wonen in Haarlem-Oost

Van Zeggelenplein, Haarlem

Bouwkavel Haarlem-Oost

Aan het Van Zeggelenplein/Anna Kaulbachstraat in Haarlem-Oost gaan we 13 duurzame woningen realiseren. We kochten de bouwkavel DSK2 (circa 1.298 m²) van de gemeente Haarlem, nadat we de inschrijving wonnen. We kwamen op basis van prijs en duurzaamheid als beste naar voren van de circa tien deelnemende partijen.

Duurzaam wonen

We ontwikkelen samen met de architect een concept voor de woningen. Het streven is om woningen te bouwen met een negatieve energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Dat betekent dat de woningen maximaal scoren op het gebied van duurzaamheid. Dit willen we bereiken door de woningen aan te sluiten op de Warmte/Koude Opslag (WKO) van de naastgelegen school. Ook kijken we tijdens het ontwikkelen van de plannen naar het gebruik van zonnepanelen, gasloos koken en goede isolatie. Het uitgangspunt is dat de woningen ook qua ontwerp en materiaal aansluiten op de school, waardoor de twee gebouwen samen één geheel lijken.

Het project DSK

DSK2 is onderdeel van het project DSK. Dit project is gericht op de herstructurering van het gebied tussen het Van Zeggelenplein en de Jac. van Looystraat in Haarlem-Oost. Deze herstructurering vindt plaats in drie fases. In de derde fase krijgt Haarlem-Oost er openbaar groen, een prachtige nieuwe speeltuin en een mooi nieuw woongebied bij. Kortom, het is een gebied in beweging. En ideaal gelegen, nabij sport-, winkel- en onderwijsvoorzieningen, treinstation Spaarnwoude en op 15 autominuten van Amsterdam.

De naam DSK verwijst naar de naastgelegen voetbalvereniging 'Door Samenspel Kampioen'.

'De eerste energieneutrale school van Haarlem.'

Energieneutrale school

We bouwen de woningen naast het bijzondere gebouw Plein Oost: de eerste energieneutrale school van Haarlem. Dat wil zeggen dat het gebouw net zoveel energie opwekt als dat het gebruikt. Op het dak liggen 500 zonnepanelen. Dikke muren en driedubbel glas zorgen voor goede isolatie. Ook zijn er zonneboilers, ledverlichting en waterbesparende toiletten. Er is een warmte-koude opslaginstallatie en een ventilatiesysteem op basis van CO2-gehalte met warmte terugwinning.

Wilt u eens van gedachten
wisselen over de ontwikkeling van
uw eigen locatie?

Klik hier