• 2230_vijverweg_ext_ext_b1_01 610x454
  • 2230_vijverweg_ext_vv_montage_a3_01 610x454
  • 3_VVW41_610x454
  • Bos_180118_6731_xlarge vvw 1e paal helmen 610x454
  • Bos_180118_9243_xlarge VVW 1e paal 610x454

Luxe appartementen in een groene omgeving

Vijverweg, Bloemendaal

Appartementen in hartje Bloemendaal

In januari 2018 is de bouw gestart van een wooncomplex met 8 appartementen (120 tot 258 m2) op het terrein van de Vijverwegkerk in Bloemendaal. Het gebouw krijgt drie bouwlagen. Elk appartement heeft een grote buitenruimte en minimaal één parkeerplaats. De appartementen op de eerste en tweede verdieping zijn toegankelijk met een lift en een gezamenlijke trap. 

Aan de achterzijde komen 13 parkeerplaatsen op eigen terrein voor de bewoners. Ook komt hier een overdekte fietsenstalling. Voor auto’s en fietsen worden oplaadpunten gerealiseerd.

Het is een unieke locatie midden in Bloemendaal, vlakbij de winkelstraat. Aan de achterkant kijk je uit over het landgoed van de monumentale villa Hartenlust. 

Planning

In oktober 2017 is het voormalige kerkgebouw afgebroken. De bouw startte in januari 2018. Naar verwachting worden de woningen in april/mei 2019 opgeleverd. Alle appartementen zijn verkocht.

 

We proberen de kopers en de buurt altijd zoveel mogelijk bij het ontwikkelingstraject te betrekken.'

Vijverwegkerk

We kochten de Vijverwegkerk van de protestantse gemeente Bloemendaal-Overveen. Het is een van de twee kerken die de Protestantse gemeente Bloemendaal-Overveen afstoot, vanwege afnemende aantallen gemeenteleden en inkomsten. De kerk is gelegen op een groot terrein van 2.375 vierkante meter en is omgeven door veel groen. 

Participatietraject

Om te komen tot een breed gedragen stedebouwkundig plan voor de Vijverwegkerk in Bloemendaal is een klankbordgroep opgestart. Hierin zaten een aantal omwonenden, de gemeente en wij als ontwikkelaar, met een onafhankelijke, door de gemeente aangestelde, voorzitter. Nu ligt er een ontwerp waarin iedereen zich kan vinden. Ernest van der Meijde: “Een dergelijk participatietraject past heel goed bij de werkwijze van Wibaut. We proberen de kopers en de buurt altijd zoveel mogelijk bij het ontwikkelingstraject te betrekken.”

Tijdens een eerste bijeenkomst kregen omwonenden een toelichting op het participatieproces, waarna de architect en stedenbouwkundige aan de slag zijn gegaan met hun wensen en opmerkingen. Op een tweede bijeenkomst presenteerden we de eerste stedebouwkundige schetsen. Na een derde en vierde bijeenkomst lieten we na de zomervakantie onze plannen zien aan alle omwonenden. 

Het participatieproces was voor iedereen te volgen op www.participatievijverweg.nl

 

Heeft u een pand of perceel te koop?
Wij schetsen graag de mogelijkheden.

Klik hier